november 2009

Ekonomi är spännande och roligt! Detta uttalande från undertecknat är lika otippat som att jag skulle anmäla mig som frivillig föräldraresurs för att jobba med mattestöd i mina barns skola (vilket jag till min egen förvåning gjorde efter en inspirerande föreläsning om “mathivation”).
Jag har aldrig känt att siffror, ekonomi, tabeller, budgetar, plus och minus tillhör mina starka sidor. Men när man kopplar ihop siffrorna och tabellerna med verkliga saker, som utbildningar, människor och framtidsplaner, då får plötsligt siffrorna liv och blir “verkliga” också i mitt huvud!
Att prata ekonomi i Södertälje kommun i dessa tider av ekonomiska svårigheter är i ett första läge intimt förknippat med bekymmer, neddragningar och besparingar. Och visst är det så. Det är tufft för alla och vi måste alla dra vårt strå till stacken. Men hos mig triggar det också igång en oväntad känsla; jag blir positivt utmanad och känner att jag får en chans att plocka fram min allra starkaste sida: kreativiteten! Nu gäller det att få ut mesta möjliga av det vi har! Att samordna, se sidoeffekter, tänka smart och långsiktigt. Och plötsligt dyker möjligheterna upp: kursen för F-klasslärare kan också rymma förskolepedagoger; vilka spännande möten kan inte bli till där?! Och om vi samtidigt filmar föreläsaren och lägger ut föreläsningen på vår hemsida kan samtalet sprida sig till långt fler! Håll utkik, det kommer mera!

Taggar: